Natuurkampeerterrein
Het Hallse Hull
Natuurkampeerterrein
Het Hallse Hull

Green Key

Het Nivon staat voor duurzaam en sociaal. We streven naar gelijke kansen voor iedereen.
We bezuinigen op energie, we kopen zo veel mogelijk milieuvriendelijke schoonmaakprodukten in en voedsel dat op een eerlijke wijze is geproduceerd.  Niet voor niets is het Nivon aangesloten bij de Fair & Green Deal.

Aanvraag certificering
In 2019 hebben wij onze certificering aangevraagd voor het ABK-huis met Zilver als resultaat. In 2020 vragen wij de eerste certificering aan voor kampeerterrein Het Hallse Hull.
Op twaalf verschillende thema’s worden wij beoordeeld, onder meer maatschappelijke betrokkenheid, energiebezuiniging, afvalscheiding. milieuvriendelijk en duurzaam inkopen.

Het is een proces, geen eindbestemming. We zijn steeds op zoek naar haalbare stappen om onze maatschappelijke verantwoordelijkheid vorm te geven.

Wat doen wij?
Wij doen aan natuurlijk en duurzaamheid terreinbeheer. Ons eigen hout gebruiken we voor allerlei doeleinden, zoals paaltjes, afscheidingen en picknicktafels. Wat niet gebruikt kan worden laten we in het bos liggen. Insecten, muizen en eekhoorntjes en vogels kunnen er nog wat mee. Het blad wordt gecomposteerd. We hebben zonneboilers op onze sanitaire gebouwen én op het naastgelegen natuurvriendenhuis.

Onze maatschappelijke betrokkenheid laat zich zien in de diverse natuur- en cultuurarrangementen, die wij samen met anderen naar ons terrein weten te krijgen. Daarnaast worden jaarlijks de kindervakantiekampen van het Nivon  (werkgroep Jump) bij ons georganiseerd. Ook bieden wij de mogelijkheid tot het volgen van een maatschappelijke stages. En natuurlijk hebben wij zorg voor onze eigen vrijwilligers.

Ons enthousiasme om duurzaam en maatschappelijk betrokken te leven proberen we ook over te brengen op onze gasten. We bieden ze Doppers te koop aan, goed voor het milieu en het draagt een steentje bij voor de eerlijke verdeling van het kapitaal in de wereld. En om zoveel mogelijk het gebruik van plastic tegen te gaan zijn linnen tasjes verkrijgbaar.

Acties 2020

  • Bij de aanbesteding van afvalverwerking, gaan wij kijken of het mogelijk is ook plastic apart in te zamelen;
  • We gaan de gasten informatie verschaffen over onze energiebesparende maatregelen;
  • In de sanitaire ruimtes worden bewegingssensoren geplaatst, zodat er niet onnodig licht blijft branden.
  • Arrangement met Stichting Reis met je Hart, waardoor in de zomer van 2020 voor twee maanden de mogelijkheid van vakantie wordt geboden aan mensen die door verschillende omstandigheden niet zelf in de gelegenheid zijn dit te organiseren.

X